Kurs

Jeg holder kurs i diverse håndverksteknikker, for det meste i masketeknikker som hakking, pjoning, diverse strikketeknikker fletteteknikker mm. Favoritteknikkene mine er hakking og pjoning. Hakketeknikken som vi fikk fra Midt-Østen på slutten av 1800-tallet kan gi uendelige mange funksjoner og utrykk med forskjellige mønster kombinert med ulike materialer. Pjoning er en enklere teknikk med færre mønsterkombinasjoner. Den har vi hatt i Norden siden før strikkingen kom hit. Den ble mest brukt til grove tekstiler som votter. Men den gir med enkle variasjoner fine utrykk og gode plagg.

Når jeg holder kurs synes jeg at målet er oppnådd når kursdeltakerne blir inspirert til å skape egne mønsterkombinasjoner og lage ting som ingen andre har lagd før dem. Min leveregel for husflidshandverk er at mønster er for pyser. 😊 Men selvfølgelig er det lov å være litt «pysete» i starten.

 Når deltakerne finner gleden ved å eksperimentere med materialer, form og farge blir jeg glad. Samtidig er jeg opptatt av at det man legger ned mye arbeid i skal bli funksjonelt og ha god kvalitet.

Ta kontakt for å avtale kurs

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Les mer